Laurențiu
Dumitru
Întâlniri la cabinet
Pot exista momente în viață când simțim că nu mai putem face față. Sau pur și simplu nu mai simțim că avem puterea de a merge înainte. Sau nu mai vrem să simțim. Stările depresive, stările de anxietate, dificultățile de relaționare, lipsa de încredere în propriile forțe, lipsa de sens si alte stări de disconfort psiho-somatic pot fi aduse în cabinet pentru a încerca depășirea acestora sau cel puțin a descoperirii unor modalități de recunoaștere și gestionare.
Discutarea dificultăților cu un psiholog este un pas important în direcția găsirii unor soluții pe termen lung sau cel puțin a unor modalități de a face față perioadelor în care aceste dificultăți se acutizează. Întâlnirile la cabinet fac posibilă dezvoltarea unei relații într-un mediu sigur, definit de suport emoțional, rabdare și conlucrare spre îmbunătățirea situației date. Astfel, pot fi abordare teme multiple precum tulburările de somn, blocajele emoționale, stresul de la locul de muncă, problemele din relațiile intime, situațiile conflictuale repetitive, înțelegerea și depășirea traumelor de diverse naturi, agresivitatea, problemele de natură sexuală sau nevoia de a face față unor schimbări majore precum divorțul, dispariția unei ființe dragi sau pierderea locului de muncă.
Testare psihologică
Testarea psihologică presupune evaluarea pe baza testelor psihometrice a unor aspecte psihice pentru a stabili dacă acestea sunt prezente sau absente și în ce măsură sunt dezvoltate în raport cu o scală specifică instrumentului utilizat.
Testele pot fi scrise, verbale sau pe bază de observație iar rezultatele acestora pot fi folosite pentru a evalua starea psihică a subiectului. Unele teste pot fi formate din întrebări cu răspuns binar în timp ce altele utilizează scale de valori.
Aspectele psihice care pot fi evaluate psihometric includ abilitățile cognitive, aptitudinile, trăsăturile de personalitate, funcțiile neurologice, stările de anxietate, depresia și alte dimensiuni psihice.
Raport de psihodiagnostic
și evaluare clinică
Raportul de psihodiagnostic și evaluare clinică este întocmit de către psihologul clinician în urma evaluării anumitor aspecte psihice din perspectivă clinică. Evaluarea se face cu ajutorul unor instrumente de psihodiagnostic avizate de către Colegiul Psihologilor din România.
Raportul are ca scop identificarea stărilor psihologice de sănătate sau boală, a mecanismelor de coping, a stării psihice actuale sau a eventualilor factori de risc. Evaluarea poate fi făcută pe diverse paliere, în funcție de situație - evaluare cognitivă, evaluare comportamentală, evaluare afectiv-emoțională, evaluarea personalității, evaluarea dezvoltării psihologice sau evaluarea altor aspecte pentru care există instrumente psihometrice. În procesul de evaluare sunt folosite, în general, interviul, observația și testele psihometrice.
Raportul este semnat, ștampilat de către psihologul clinician și conține un timbru profesional emis de Colegiul Psihologilor din România.
Laurențiu Dumitru - Cabinet Individual de Psihologie
Politică de confidențialitate | Politică cookies
© Graphics Moon Vectors by Vecteezy
Cod RUP 28962
CIF 47413216